ÖPPET IDAG
Vardagar 11-17
Helger 10-17
Lörd 3 mars stänger vi 16.00

INGA BORDSBOKNINGAR BARA DROP-IN

Sommarscenen 2017

MUSIKKVÄLLAR

BOKA 3-RÄTTERS SHOWMENY OCH BORD VID SCENEN TILL MUSIKKVÄLLARNA: 031-82 92 82 eller info@villabelparc.se. | Till menyn.


Bokar ni inte menyn är ni välkoma att sitta/stå där det finns plats! Scenområdet öppnar klockan 18.00 för de konserter som börjar 19.30 och klockan 14.00 för de konserter som börjar 16.00. Villa Belparc är öppet hela dagen som vanligt. Välkoma!


6 JULI | 19.30 | SHARON DYALL OCH PETER ASPLUND

Möt två av landets mest själfulla artister på toppen av sina karriärer. Sångerskan och skådespelaren Sharon Dyall möter trumpetaren och sångaren Peter Asplund. Med gemensamma rötter i jazz, soul, blues och med ballader ur den digra amerikanska sångboken, bjuder de på en själfull akt tillsammans med Claes crona trio. Medverkande: Johan Löfcrantz Ramsay: trummor, Claes Crona: piano, Hans Andersson: bas.


9 JULI | 16.00 | ANDERS EKBORG OCH LADIES OF MUSIC

Sommarkonsert på Villa Belparc i Slottsskogen, Göteborg, med Anders Ekborg, Bengt Magnusson och Ladies of Music:
Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor.


13 JULI | 19.30 | FRÖKEN ELVIS

"Om du tänker dig att du har ett band med dina bästa vänner, ni klickar både musikaliskt och har samma smak för gott fika. Där har du Fröken Elvis! Vi arrangerar musiken tillsammans och Camilla är en jäkel på att översätta Elvis texter till svenska och på den vägen är det. ´Kungen & Vi´ heter vårt andra album som släpps våren 2017. Nu blandar vi Elvis låtar med våra helt egenskrivna låtar och de går hand i hand med vår nya föreställning som kommer innehålla både låtar från nya skivan och gamla favoriter från första skivan "Elvis på Svenska" (2015). Vi är så redo att ge oss ut på vägarna, möta vår underbara, underbara publik och få göra det vi älskar mest - spela musik!".


16 JULI | 16.00 | STAFFAN HELLSTRAND (Anders lundin inställt)

Staffan Hellstrand är ett av våra mest kända namn med en lång musikkarriär bakom sig. Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som "Bilder av dig", "Hela vägen hem", Fanfar" och inte minst monsterhiten "Lilla fågel blå" har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien.


20 JULI | 19.30 | KOMPANIA OCH GREEK ROMANTIC ORQUESTRA

Greek Romantic Orchestra förmedlar den sorglösa, vackra men också melankoliska bilden av Grekland som vi känner så väl från film och tv. Med en modern instrumentering och influenser både från jazz och den klassiska musiken kan lyssnaren förvänta sig både överraskningar och igenkännande nickar.
Greek Romantic Orchestra leds av Nikolas Gialtrinos, född i Grekland men uppvuxen i Sverige. Nikolas anammade sina rötter och hittade kärleken till den grekiska folkmusiken för 20 år sedan. Den prisbelönta grekiska orkestern Kompania turnerar runt hela Europa. Med traditionell sättning spelar dom Rebetiko på gammalt vis. Kompania är högaktuella med sitt senaste album "Crisis" - en samling klassiska låtar om den sociala och ekonomisk krisen, som i högsta grad anknyter till dagens situation. Kompanias konstnärliga ledare är Ioulía Karapatáki och Sotíris Papatragiánnis.


23 JULI | 16.00 | ANNE-LIE RYDÉ OCH LADIES OF MUSIC

Anne-Lie är född i Stockholm 1956, växte upp på Lidingö och flyttade till Göteborg 1976. Sångerska i Extra 78-83. Släppte två LP-skivor, gjorde många turnéer, TV och radio. Flyttade tillbaka till Stockholm 1983 och spelade in första solo-skivan där "Segla på moln" fanns med och allt började rulla väldigt fort. Ladies of Music: Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor.


27 JULI | 19.30 | BARETO

Bareto Peru är en musikgrupp ifrån Peru, de är kända för att göra sina egna versioner av Peruvian Cumbia classic hits. År 2015 lanserar Bareto “Unpredictable” ett nytt album på det ursprungliga materialet som produceras av den colombianska Felipe Alvarez och redigeras för USA och Europa av World Village och Latinamerika för polen Records. Skivan har fått strålande recensioner från publikationer som The Guardian och Songlines (UK), och leder gruppen till Europa och USA i 2016.


30 JULI | 16.00 | ARJA SAIJONMAA OCH LADIES OF MUSIC

Arja bjuder på Theodorakis sångskatt, finska tangoklassiker, svenska visor och självklar hennes odödliga klassiker "Högt över havet", "Jag vill tacka livet" och "jag vill leva i Europa". Ladies of Music: Maria Kvist: piano. Bengt Magnusson: gitarr. Tove Brandt: bas. Martina Almgren: trummor.
SOMMARJAZZ

(Alla spelningar börjar klockan 19.00)


27 JUNI | PAPA PIDERS JAZZBAND

Ett av Göteborgs populäraste jazzband, Papa Piders Jazzband startades i början av 60-talet. Bandet som blev ett begrepp i Göteborg, vann ett antal jazztävlingar och var ett av de första att även spela utomlands. Efter att bandet lades ned i mitten av 80-talet, var det 2010 äntligen läge för nystart. På initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren har sålunda en ny banduppställning sett dagens ljus.


4 JULI | MYRANS ORKESTER

"Vi kommer fokusera på våra tidiga rötter med mycket swing och tidig jazz. En och annan egenskriven låt kanske också får slinka med. Oavsett väder kommer detta bli en härlig kväll då det finns möjlighet att sitta under tak. Hoppas vi ses!".


11 JULI | SHORELINE RAMBLERS

Shoreline Ramblers är det senaste tillskottet till Dixie-scenen i Göteborg. Bandet startades när ett gäng studenter vid musikhögskolan i Göteborg bestämde sig för att söka upp jazzens rötter i 20- och 30-talets gyllene dixie-era. Med klarinett, trombon, sång, banjo, bas och trummor bjuder Shoreline Ramblers på lekfull, svängig och traditionsenlig jazz spelad av nästa generations jazzmusiker. De spelar klassiska jazzlåtar som gjorts odödliga av musiker så som Louis Armstrong, Sidney Bechet och Bix Beiderbecke.


18 JULI | SWING BROTHERS

Swing Brothers bildades år 2004 av fem mästerliga jazzmusiker från Göteborg och Borås. De flesta i bandet hade dessförinnan spelat tillsammans i diverse andra konstellationer under mer än fyrtio års tid. Bandet spelar oemotståndlig småbandsswing med kluriga arr och ibland några stänk bebopkrydda eller caribian hot spice. Och det svänger utav bara attan! Rytmsektionen är otroligt tajt med ekvilibrister på gitarr, bas och trummor, och de båda blåsarna är otroligt samspelta, drivna solister och duktiga arrangörer.


25 JULI | THE BOARD BAND

Alla i bandet har lång erfarenhet av musik och jazz av olika slag, många spelar i ett flertal andra band, allt från New Orleans och Dixieland till 60-tals jazz. The Board Band har sitt ursprung i Föreningen Classic Jazz Göteborg. Styrelsen för denna förening, framträdde vid ett antal tillfällen vid föreningsmöten och liknande och till slut bildades bandet.


1 AUGUSTI | GBG SMALL COMBO

Gbg Small Combo spelar dixieinspirerad, charmig New Orleans-Jazz! Gbg står för Göteborg Big Group och är ett storband med närmare 20 medlemmar. Deras filialband Small Combo representerar bandet fast i mindre skala! Medlemmar: Anna-Maria Fogelqvist, Johannes Aspman, Carl-Magnus Jarlet, Fanny Umaerus, Anna Hamnebo och Viktor Kannisto.


SHOWMENY

SOMMAR 2017


FÖRRÄTT


Räk- och sparristimbal med surdegscrunch, serveras med citronemulsion, laxrom och salladsskott.


VARMRÄTT


Fisk | Citron- och olivoljeconfiterad fiskrygg med krassehollandaise, krossad färskpotatis och havtornsrostade sommargrönsaker med svartpeppar.


eller


Kött | Grillad långbakad kalventrecôte med oliv- och parmesansky, serveras med timjanrostad Bjärredspotatis och grön ärthummus.


(Vegetariskt alternativ finns, fråga vid bokning).


DESSERT


Villa Belparcs kladdkaka på Valrhonachoklad, serveras med vanilj- och mascarponegrädde, kolasås, färskar bär samt sockersaltade cashewnötter.Pris | 495 kronor