Alla spelningar börjar klockan 19.00. Det går inte att boka platser så kom i tid! Scenområdet öppnar klockan 18.00! Villa Belparc är öppet hela dagen som vanligt. Välkoma!


27 juni: Papa Piders Jazzband

Ett av Göteborgs populäraste jazzband, Papa Piders Jazzband startades i början av 60-talet. Bandet som blev ett begrepp i Göteborg, vann ett antal jazztävlingar och var ett av de första att även spela utomlands. Efter att bandet lades ned i mitten av 80-talet, var det 2010 äntligen läge för nystart. På initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren har sålunda en ny banduppställning sett dagens ljus. Till Facebookeventet!


4 juli: Myrans orkester

"Vi kommer fokusera på våra tidiga rötter med mycket swing och tidig jazz. En och annan egenskriven låt kanske också får slinka med. Oavsett väder kommer detta bli en härlig kväll då det finns möjlighet att sitta under tak. Hoppas vi ses!" Till Facebookeventet!


11 juli: Shoreline Ramblers

Shoreline Ramblers är det senaste tillskottet till Dixie-scenen i Göteborg. Bandet startades när ett gäng studenter vid musikhögskolan i Göteborg bestämde sig för att söka upp jazzens rötter i 20- och 30-talets gyllene dixie-era. Med klarinett, trombon, sång, banjo, bas och trummor bjuder Shoreline Ramblers på lekfull, svängig och traditionsenlig jazz spelad av nästa generations jazzmusiker. De spelar klassiska jazzlåtar som gjorts odödliga av musiker så som Louis Armstrong, Sidney Bechet och Bix Beiderbecke. Till Facebookeventet!


18 juli: Swing Brothers

Swing Brothers bildades år 2004 av fem mästerliga jazzmusiker från Göteborg och Borås. De flesta i bandet hade dessförinnan spelat tillsammans i diverse andra konstellationer under mer än fyrtio års tid. Bandet spelar oemotståndlig småbandsswing med kluriga arr och ibland några stänk bebopkrydda eller caribian hot spice. Och det svänger utav bara attan! Rytmsektionen är otroligt tajt med ekvilibrister på gitarr, bas och trummor, och de båda blåsarna är otroligt samspelta, drivna solister och duktiga arrangörer. Till Facebookeventet!


25 juli: The Board Band

Alla i bandet har lång erfarenhet av musik och jazz av olika slag, många spelar i ett flertal andra band, allt från New Orleans och Dixieland till 60-tals jazz. The Board Band har sitt ursprung i Föreningen Classic Jazz Göteborg. Styrelsen för denna förening, framträdde vid ett antal tillfällen vid föreningsmöten och liknande och till slut bildades bandet. Till Facebookeventet!


1 augusti: Gbg Small Combo

Gbg Small Combo spelar dixieinspirerad, charmig New Orelans-jazz! Gbg står för Göteborg Big Group och är ett storband på närmare 20 medlemmar! Deras filialband Small Combo representerar bandet fast i mindre skala! Medlemmar: Anna-Maria Fogelqvist, Johannes Aspman, Carl-Magnus Jarlert, Fanny Umaerus, Anna Hamnebo och Viktor Kannisto. Till Facebookeventet!Medorganisatör: Kulturförvaltningen Göteborg