För fjärde året i rad komponeras vårt julbord av mästerkocken Crister Svantesson som två gånger representerat Sverige i tävlingen Bocuse d´or. En pionjär inom det svenska köket som tillsammans med Leif Mannerström på 70-talet öppnade den banbrytande restaurangen Johanna. Tillsammans med Crister vill vi bjuda på en minnesvärd jul i en idyllisk parkmiljö, med ett varmt omhändertagande av vår kunniga personal. Allt på julbordet är såklart gjort från grunden.

Julborden börjar den 23:e november och bokas i förväg. Både företag och privata sällskap upp till 160 personer är välkomna!


Vad innehåller julbordet? Vi frågar en av våra kockar:

”Sillen på Villa Belparc är näst intill helig, då varje smak och inläggning är precis uppvägd in i minsta precision. På sillbordet har vi gamla svenska klassiker som romsill, löksill men också många egenkomponerade smaker som cajunsill (lite mer hetta och sting, precis som i Louisiana), asiatisk smaksatt sill med limeblad, stjärnanis och chili. Vi bjuder även på en klassiker som Brantevikssill signerad av Sven Hallin eller och den härliga friska och lite småsyrliga lingonsillen!

Gänget på Villa Belparc har fått möjligheten att förvärva vår tids mest inspirationsrika och smaksäkraste matlagare genom tiderna – Crister Svantesson! Cristers berömda senapsill är ett måste på Villa Belparcs julbord likaså även herrns gudomliga gravlax med hovmästarsås.

Villans Jansons frestelse är även den tillagad enligt traditionellt vis och då också med en speciell ansjovis som, enligt herr Svantesson, man inte kan leva utan!

Julskinkan är ekologisk och griljeras av kockarna efter noggrann kryddning. De rökta och kokta stekarna är noggrant utvalda, exempelvis den ekologiska grisnacken samt den lättrökta julskinkan (båda nya för i år) bara för att nämna ett par av godingarna!

Klassiska syltor och pastejer med tillhörande komponenter är lika självklara som vårt tillbehörsbord med massvis av smaker och inlagda vintergrönsaker till olika sorters senap samt vår egna hemmagjorda julsenap!

På fisksidan har vi en uppsjö av smaker och röror, även där har vi nytt för i år en salmiakgravad lax (mm… jag vet, hur spännande är inte det då?). Arbetskamraterna på Villa Belparc bjuder även i år på våra fantastiska inkokta laxar med smak av saffran och stjärnanis, rödbeta och ingefära samt vår apelsin- och chilisotade lax!

På det varma bordet finns våra egenrullade köttbullar på kalvfärs som steks i smör och kryddpeppar, härligt söt/starka revben, prinskorven finns självklart med samt vår omtyckta brunkål med Valrhonachoklad. Sist, men absolut inte minst: vår gräddkokta grönkål och den härligt syrliga rödkålen.

På ostbordet bjuder vi bland annat på en egentillverkad ost smaksatt med kummin och brynt smör samt flera andra lokala sorter som kan avnjutas med Villa Belparcs egenbakade vörtbröd!

Även om det verkar omöjligt får ni inte bli proppmätta efter detta, vi har även ett enormt dessertbord från vårt eget bageri! Där finns allt från tryffel och knäck till Ris á la Malta och baklava!

Vi längtar och hälsar er alla välkomna till den godaste maten på året!”


Lasse presenterar dessertbordet:

"Hej jag heter Lasse och är sockerbagare på Villa Belparc, jag vill presentera dessertbordet för er.

Då jag har en förkärlek för choklad så bjuder vi på en variation av chokladtryfflar som är smaksatta med klassiska julsmaker i olika spännande sammansättningar. Allt från passionsfrukt med vanilj till ingefära, saffran, citron, lakrits och vanilj.

Vidare har vi mandel och olika nötter som hör julen till. Seg fransk nougat som sätter sig härligt i tänderna och Villa Belparcs klassiska wienernougat med lätt rostad mandel. Smörig fudge med vanilj, seg knäck, toffé med apelsin och havsalt, limekola med mera. Knäcken och ischokladen finns också i olika varianter.

Vi fortsätter med marshmallows, geléhallon à la Pautke gjorda av oss i kondis, mintkyssar, pepparkakor, Idakakor, saffransbiscottis och baklava.

Kladdkakan på Valrhonachoklad med lättvispad grädde, äggaost med björnbärsmylta och kondisvariant på Tarte tatin med kanelsmulor och vaniljsåsen som är kokt av oss här på Villan med äkta vanilj från Madagaskar och självklart, inte att förglömma, vår Ris à la Malta med saftsås.

I och med att vi har ett eget bageri bakar vi vårt eget vörtbröd så att det är färskt för varje dag.

GOD JUL och välkomna, önskar sockerbagaren"


Pris:

Mån - tis 495:- inkl. moms (442:- ex moms)
Ons - lör 595:- inkl. moms (531:- ex moms)

Priser Barn:

0-3 år gratis
4-12 år 99:-
13-15 år 150:-

Julbordshäfte med dryckespaket:

Lilla paketet

  • 1 öl
  • 1 snaps
  • 1 kaffe

Storta paketet

  • 1 öl
  • 1 öl
  • 1 snaps
  • 1 avec
  • 1 kaffe
Ring eller maila oss för att få veta mer eller göra din bokning:

Tel: 031-82 92 82
Mail: info@villabelparc.se


Varmt välkomna till en stämningsfull jul med oss på Villa Belparc!